Antropoloji Derneği’nin düzenlediği “Antropoloji Buluşmaları” Şubat ayında başlıyor…

18 Şubat 2017, Cumartesi günü, saat 14.00’te ilkini gerçekleştireceğimiz “Antropoloji Buluşmaları”nda söyleşi başlığımız “Türkiye’de Antropolog Olmak”. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Belkıs Kümbetoğlu’nun yapacağı paneldeki konuşmacılarımız ise Yrd. Doç. Dr. Ebrar Akıncı, Güler Başaran, Dr. Abdurrahman Yılmaz ve Dr. Su Erol olacak.

Türkiye’de Antropolog Olmak” başlıklı söyleşide ülkemizde antropolojinin yeri hem akademik hem mesleki açıdan ele alınacak ve antropoloji uğraşının nasıl bir deneyime karşılık geldiği tartışılacak. Konuşmacılar antropolojiye yönelme hikâyelerini, antropoloji eğitimini nerede, nasıl aldıklarını ve bu eğitimin kendilerine nasıl bir donanım sağladığını, ayrıca antropoloji eğitimi almış olmaktan, antropolojiye yönelmekten memnun olup olmadıklarını, mesleki yaşamlarında antropoloji eğitiminden nasıl yararlandıklarını ve antropolog olmalarının ne ifade ettiğini aktaracaklar. Konuşmacıların antropoloji birikimlerinden hareketle ne yaptıkları, antropolojik faaliyetleri ya da projeleri ile ilgili kurumsal bir destek alıp almadıkları, süreç içinde nasıl güçlüklerle karşılaştıklarına yönelik anlatıları ile şekillenecek söyleşide, ayrıca, katılımcıların alan çalışmalarına, alan deneyimleri sırasında neler yaşadıklarına ve nasıl bir sürecin söz konusu olduğuna da odaklanılacak.

“Antropoloji Buluşmaları”nın ilki olan bu söyleşinin, antropolojinin sorunlarına ve ülkemizdeki yerine yönelik zengin bir perspektif sunacağı ve öneriler getireceği düşüncesindeyiz.

Antropoloji Buluşmaları 1

Tarih: 18 Şubat, Cumartesi
Saat:  14.00
Yer:   Cezayir Toplantı Salonu Hayriye Cad. No: 12 Galatasaray - Beyoğlu / İstanbul 0212 245 99 80

Facebook Etkinlik Bağlantısı:  https://www.facebook.com/events/1654830724813067/

İletişim: antropolojidernegi1@gmail.com