Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü

Biyolojik Antropoloji Yüksek Lisans Programı (İngilizce)

2014/2015


Biyolojik Antropoloji alanındaki bu yeni Master programı yalnızca İstanbul’da değil tüm Türkiye’de eşi olmayan, yüksek derecede uzmanlaşmış, benzersiz bir program olacaktır. Benzersizliği, laboratuvar araştırmalarının ve DNA analizlerinin birlikte yapılacağı Yeditepe Genetik ve Biyomühendislik bölümüyle yapacağı işbirliğindedir.

Biyolojik Antropoloji Master programı öğrencileri insan kemiği kalıntılarından DNA çıkartma ve sıralama konularında birinci elden uygulamalı eğitim alacaklardır. Bu uygulama geçmişteki paleopatolojik koşullarla ilişkili olarak yaş, cinsiyet değerlendirmelerinde elzemdir; böylece geçmişteki toplumların beslenme ve sağlık durumlarının yeniden inşası mümkün kılınır.  
 

Program Hakkında

Biyolojik Antropoloji Yüksek Lisans Programı 4 yarıyıl (iki akademik yıl) sürer, toplamda 24 krediyi (ECTS 120) sağlayan yedi dersten ve (15.000 kelimelik) bir tezden oluşmaktadır. Öğrenciler, Antropoloji Bölümü’nden ilk sömestr 2, ikinci sömestr 3 zorunlu ders alacak bu derslere ek olarak, araştırma alanlarına göre Antropoloji veya  Genetik ve Biyomühendislik programlarından toplam üç seçmeli ders alacaklardır. İkinci yılda, öğrenciler araştırma yapacak ve akademik yılın sonunda tezlerini teslim edeceklerdir.

Detaylı bilgi için ==> http://www.yeditepe.edu.tr/lisansustu/biyolojik-antropoloji

İletişim: 

Assist. Prof. Dr. Rula Shafiq-Baysan
Bioarchaeologist

Department of Anthropology (Vice Chair)
Biological Anthropology Master Program Coordinator

E-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Faculty of Arts and Science
Yeditepe University
Istanbul - Turkey
Phone: Office (+90) 0216  578 0897

Positive SSL