Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2007-2008 eğitim öğretim yılı birinci yarı yılına ait yüksek lisans ve doktora kontenjanları ilan edilmiştir. Antropoloji ve Halkbilim bölümlerine ait kontenjan bilgileri aşağıda listelenmiştir.

Önemli Uyarı:

Sitemizde yer alan kontenjan açıklamaları bilgilendirme amaçlıdır.

Kontenjan Bilgileri, Başvuru Koşulları ve öğrenmek istediğiniz diğer bilgiler için Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Web Sayfası''nı ziyaret ediniz.

ANABİLİM ve BİLİM Dalları

YÜKSEK LİSANS

DOKTORA

Başvuru koşulları

  Türk
Yabancı
Türk
Yabancı
 
Antropoloji
Paleoantropoloji
5
1
5
1

Yüksek lisans için Paleoantropoloji lisans diplomasına sahip olmayan adaylar Anabilim Dalı Başkanlığının yazılı izni ile başvuruda bulunabileceklerdir. Doktora için Paleoantropoloji yüksek lisans diplomasına sahip olmak, Paleoantropoloji yüksek lisans diplomasına sahip olmayan adaylar Anabilim Dalı Başkanlığının yazılı izni ile başvuruda bulunabileceklerdir. Başvuru için ALES/eşit ağırlıklı puanı esas alınacaktır (Transkript, ALES Belgesi ve Yabancı Dil Belgesinin fotokopilerinden oluşan bir dosya mülakattan bir hafta önce Sıhhiyede bulunan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölüm Sekreterliğine teslim edilecektir.)

 

Sosyal Antropoloji
                                                     TEZLİ
BÜTÜNLEŞİK DOKTORA

5
---

1
---

1

1

Başvuru için ALES/sözel puanı esas alınacaktır (Transkript, ALES Belgesi ve Yabancı Dil Belgesinin fotokopilerinden oluşan bir dosya mülakattan bir hafta önce Sıhhiyede bulunan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölüm Sekreterliğine teslim edilecektir.)

 

 Fizik Antropoloji
4
---
1
---

Yüksek lisans için Fizik Antropoloji lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/eşit ağırlıklı puanı esas alınacaktır (Transkript, ALES Belgesi ve Yabancı Dil Belgesinin fotokopilerinden oluşan bir dosya mülakattan bir hafta önce Sıhhiyede bulunan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölüm Sekreterliğine teslim edilecektir.)

 

Halk Bİlİm
Etnoloji
---
---
---
---

2007-2008 eğitim-öğretim yılı birinci yarıyılında öğrenci alınmayacaktır.

 

Halkbilimi
2
---
1
---
Doktora için Etnoloji, Halkbilimi veya Antropoloji alanlarından herhangi birinde yüksek lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/sözel puanı esas alınacaktır (Transkript, ALES Belgesi ve Yabancı Dil Belgesinin fotokopilerinden oluşan bir dosya mülakattan bir hafta önce Sıhhiyede bulunan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Halkbilimi Bölüm Sekreterliğine teslim edilecektir.)
Positive SSL