21-22 Kasım 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyaıi Bölümü, Yeni Türk Dili Anabilim Dalınca düzenlenecek olan Türk Kültüründe Temizlik konulu uluslar arası sempozyuma sizi bir bildiri ile katılmaya davet ediyoruz.

Sempozyumun amacı kültürümüzde temizliğe yönelik uygulamaları ve algılayışları belgelemek; temizlik/necaset kavramını irdelemek, temizlik, çamasir yıkama ve kurutma yöntemlerini kaydetmek, temizlik araç ve gereçlerinin (mesela süpürge çeşitleri, mesela çivit, mesela çamaşır mandalı, mesela çamasir kazanı) biçimini ve tarihini ortaya koymak,  temizlik kültürü etrafında gelişen açılımları ve ritüelleri tespit etmektir. Temizliğin yani sıra, temizliğin karşıt kavramı olan kirlilik/pislik açılımı da soyut ve somut boyutlarıyla sempozyumun çerçevesine uygun olacaktır.

Konuya dil, tarih, kültür tarihi, sanat tarihi, sosyal tarih, antropoloji, sosyoloji, hukuk, ilahiyat, edebiyat, mimari  gibi bilim dallarının veri ve metotlarıyla yaklaşabilirsiniz.

Katılmayı arzu ederseniz 1 Temmuz 2007 tarihine kadar bildiri başlığınızı ve bildirinizin özetini e-posta ile tarafımıza ulastirmanızı rica ederiz.

Sizi sempozyumda görmeyi diler, saygılar sunarız.

Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali
MÜ Fen Edebiyat Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Yeni Türk Dili Anabilim Dalı
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Salih Mehmet Arcin
Sempozyum Sekreteri
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Positive SSL