Yeni Yüzyıl Üniversitesi Antropoloji Bölümü başlatmış olduğu staj uygulaması ile ilki gerçekleştiriyor.

Ülkemizdeki antropoloji bölümleri arasında öğrencilerinin staj yapması için özel sektör ile ilk işbirliği çalışmasını gerçekleştiren Yeni Yüzyıl Üniversitesi Antropoloji Bölümü''den yapılan duyuruda şöyle;

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Antropologları Özel Sektöre Hazırlıyor

Özellikle son dönemde agresif rekabet ortamının yaşandığı ve küreselleşmenin ivme kazanması ile bu rekabetin en etkin biçimde hissedildiği piyasa koşulları, şirketleri farklı ve hızlı sonuçlar veren yeni stratejiler geliştirmeye zorlamaktadır. Başta ABD olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki araştırma şirketleri antropolojinin yöntemlerini ve yaklaşımlarını kullanarak “marka şampiyonları” yaratma felsefesini benimsemişlerdir.

Küreselleşen dünya ile bütünleşen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Antropoloji Bölümü de bu noktadan hareketle Virtua Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketi ile işbirliğine gitmiş; Türkiye’deki Antropoloji Bölümleri arasında ilk kez staj uygulamasını başlatmıştır. Ayrıca Avrupa’daki pek çok prestijli kurum ile Erasmus Değişim Programı kapsamında ikili anlaşmalar imzalayarak öğrenci ve akademik kadronun değişiminin yanı sıra ortak müfredat geliştirme çalışmalarını da yürütmektedir.

Antropologların sadece sahada değil, özel sektörde de etkin çalışacaklarına inanan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Antropoloji Bölümü başta uygulamalı antropoloji olmak üzere iletişim, psikoloji, dünya kültürleri ve coğrafyası gibi özel sektörün her alanının ihtiyaç duyacağı konularda yetkin antropologlar yetiştirmektedir. Batıda son 30 yıldır oldukça önemli bir yere sahip olan ancak Türkiye’de henüz hak ettiği değeri bulamamış olan sağlık antropolojisi alanında da çalışmalarını başlatan Antropoloji Bölümü, geleceğin ihtiyaç duyulan ve aranılan antropologlarını bekliyor.
Positive SSL