Yaklaşık bir sene önce bugünlerde sitenin tasarlanması ile uğraşırken öncelikli amacım gerçekleştirmiş olduğum alan araştırmasını siz dostlarla paylaşmaktı. Geçen zaman içerisinde sizlerin göstermiş olduğu ilgi sayesinde içeriğimizi zenginleştirmeye başladık. Açmış olduğumuz farklı bölümler ve yayımlanan makalelerle karşınıza çıktık. Bu aslında yıllar boyu devam edecek olan bir sürecin başlangıcı oldu.

Ülkemizde antropoloji alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin belirli bir derecenin üzerine çıkamadığı üzücü bir gerçektir. Burada görevin bizlere yani genç antropologlara düştüğü inancındayız. Dünyada ve ülkemizde antropoloji son dönemde yıldızı parlayan bir bilim dalı halini almaya başladı. Yaşanılan bu ilgi artışının birçok nedeninden söz edebiliriz. Araştırmalara verilen önemin artması, yayınların çoğalması vb. gibi. Fakat hala büyük bir kesim antropolojinin ve antropologların ne yaptığından haberdar değil. Konu ile ilgili bilgisi olanların ne kadar doğru bilgiye sahip olduğu ise aşikardır. Bu noktada temel görev bizlere düşmektedir. Yıllar boyunca halkın büyük bir kesimi tarafından değişik biçimlerde tanınan bu dünyayı ardında bulunduğu sis perdesinin gerisinden çıkarma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Yapılan yeni araştırmalar, basılan kitapların yanında aktif bir şekilde faaliyet göstermemiz gereken bir diğer alanın web tabanlı uygulamalar olduğu kanaatindeyiz. Günümüzün en önemli iletişim öğesi olan İnternet vasıtası ile faaliyetlerimizi hem ulusal hem de uluslararası arenada duyurabilme imkanına sahibiz.

Artık Anthropology-Works olarak yeni bir misyona sahip olmamız gerektiğine inanıyoruz. Başlangıçta sadece bir kişinin çalışmalarını yayınlamak için faaliyete geçen sitemiz bundan böyle bir antropoloji portalı olabilmek amacıyla hareket edecektir. Bizler bunu sizlerinde katılımı ile gerçekleştirmek istiyoruz. Sayfalarımız, ağırlıklı olarak, antropolojik çalışmalar yapan tüm dostlara açık olacaktır. İlk günkü heyecanından hiçbir şey kaybetmeyen profesyoneller olma yolunda ilerlerken mutlaka bazı hatalarımız olacaktır. Öneri ve eleştirilerinizi bizimle paylaşarak bunlarında aşılacağını düşünüyoruz. En son güncellememizde sitemize bir forum sayfası ekledik. İlerleyen günlerde ise anketlerimizle karşınıza çıkacağız. Katılımlarınızı bekliyoruz. Ayrıca Alan Araştırmaları bölümünde R. Renan Mitrani tarafından hazırlanan araştırmayı değerlendirmenize sunuyoruz. Bizlere göndermiş olduğunuz çalışmalar yapılan değerlendirme sonucu sorumluluğu yazarlarının üzerinde olmak kaydı ile yayımlanacaktır. Sitemizdeki yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Göndereceğiniz çalışmalara sizinle irtibat kurulmasını sağlayabilecek kişisel e-mail adresini ya da diğer bilgileri lütfen belirtiniz.

Biz başaracağımıza inanıyoruz. Ya siz ?

Tekrar Görüşmek Dileği ile...Yaşananları ve Yaşatılanları Paylaşmak İçin...

Positive SSL