Merhaba,

Her saniyesini sanki bitmeyecekmiş gibi yaşadığımız hayatın bazı anları vardır. Bizler o anı yaşadığımızda içimizi kaplayan mutluluk ve sevinç bedenimizden taşar. Bedenimizi aşarak adeta dalga dalga yayılmaya başlayan ve paylaştıkça artan bu sevinç gün gelir anılarımızdaki yerini alır.

 

Böylece yeni mutluluklar ve paylaşımlar ufuklarımızda görünmeye başlar. Bugün Antropoloji-Çalışmaları Ekibi olarak yaşadığımız sevinci ve mutluluğu sizlerle paylaşmayı bir kere daha istedik. Bugün, 31.03.2001''de başlayan hikayemize yeni bir bölümü daha eklendi.

Ülkemize antropolojiyi yakından tanıtabilmek, antropologları internet ortamı üzerinde bir araya getirerek çalışmalarını paylaşabilecekleri bir platform oluşturabilmek amacıyla 31.03.2001 tarihinde kurulan web sayfamız bugün yeni bir başlangıca şahitlik ediyor. Üniversiteden mezun olduğum ilk günden itibaren mesleğimi nasıl uygulayabileceğimi ve bizden sonra üniversite amfilerinde oturacak olan antropolog aday adaylarına bu mesleği tanıtabilme konusunda neler yapabileceğimi düşündüm. Sorunun yanıtı basitti; sadece paylaşmak...

Alan araştırmamı paylaşarak ilk adımı attım. Hani hep söylenir ya yol ne kadar uzun olursa olsun ilk adımı atınca kısalmaya başlar diye. Halen gidecek çok yolumuz var. Ama geriye dönüp baktığımız zaman geride bıraktılarımızı görünce yürümeye başladığımız bu yolun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha farkettik. Bizlerle aynı duyguları paylaşan antropologlarla, antropoloji dostları ile büyümeye başladık. Kurmuş olduğumuz ileti grubumuza üye olanların sayısı 400 kişiyi geçti. Gün geçtikçe büyüyen bir "kabile" olduk.

12.03.2006... Bugün web sayfamızın kuruluş amaçlarından birisi olan antropolojinin ve antropologların tanıtılması konusunda önemli bir ilke imza attık. Hürriyet İK Gazetesi''nden Sayın Gaye GÜZELAY tarafından yapılan röportajın yayınlanması ile antropologların sesini geniş kitlelere duyurma imkanına sahip olduk. Röportajda antropolojinin ne olduğu, antropologların hangi alanlarda çalışabileceği, ülkemizde antropoloji eğitiminin hangi üniversitelerde verildiği gibi konularda açıklayıcı bilgilere yer verildi. Kendimizi ve yaptıklarımızı tanıtabilme açısından çok değerli bir imkana sahip olduğumuzu düşünüyorum. Hiçbir zaman unutmayalım ki sesimizi ne kadar çok duyurmaya çalışırsak bizi duyacak olanların sayısı bir o kadar artacaktır. Bu noktada bir kere daha Hürriyet İK Gazetesi ve Sayın Gaye GÜZELAY''a teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Antropoloji-Çalışmaları kısa bir süre sonra yeni yüzü ile sizlerin karşısında olacak. Bizim sizlerle paylaşacağımız daha pek çok şey var. Sadece tek istediğimiz sizlerinde bizlerle ve bu sayfalara ulaşan binlerle paylaşmanız... Yorumlarınızı, düşüncelerinizi bekliyoruz. Yeni bir yazıda tekrar huzurlarınızda olmak dileğiyle... Sadece paylaşmak için...

Selam ve saygılarımla...

H. Murat BABADALI

Positive SSL