-Sempozyum Duyurusu-
 

TÜRK KÜLTÜRÜNDE BEDEN
 
04-05 Nisan 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Turkiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenecek olan Türk Kültüründe Beden konulu uluslararası sempozyuma sizi bir bildiri ile katılmaya davet ediyoruz.

Sempozyumun amacı kültürümüzde bedenin doğal görüntüsünü veya doğal şeklini değiştirmeye yönelik uygulamaları belgelemek, bu uygulamaların tarihini,  işlevsel, sosyal ve kurumsal cephesini incelemek, bu uygulamalarla ilgili tartışmaları ortaya çıkartmaktır. Makyaj, sünnet, kısırlaştırma, dövme, kulak deldirme, piercing
türündeki uygulamalar düşünülebilir. Sempozumun bir seksiyonu, hayvan bedenine müdahale olarak igdiş konusuna ayrılacaktır. Sultanların  küpe takması, günümüzde erkeklerin küpe takması, hadım etme, dilencilikte sakatlık, Osmanlının kadın sünnetine tavrı, mumyalama, Hadım adiyla coğrafya isimleri, tarihte işkence, mafyanın verdiği mesajlar arasında bacaktan kurşunlama, psikolojik olarak bu konuların niçin ilgimizi çektiği, surmedanliklar, allık hangi malzemeden üretilir, dövme aletleri, bu uygulamaları ilgilendiren kelimelerin etimolojileri, bunun yanı sıra,  bedenle ilgili kelimelerin etimolojileri, insan ve hayvan hakları gibi pek çok konu etrafında  hazırlanacak bildiriler bu  sempozyumun çerçevesine uygun olacaktır.

Konuya dil, tarih,  kültür tarihi,  sanat tarihi, sosyal tarih, tıp tarihi, antropoloji, sosyoloji, psikoloji, hukuk, ilahiyat, edebiyat, coğrafya gibi bilim dallarının veri ve metotlarıyla yaklaşabilirsiniz.

Katılmayı arzu ederseniz 02 Subat 2007 tarihine kadar bildiri başlığınızı ve bildirinizin özetini e-posta ile tarafımıza ulaştırmanızı rica ederiz.


Sizi sempozyumda görmeyi diler, saygılar sunarız.

Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali
MU Türkiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü

Dr. Aylin Koç
Sempozyum Sekreteri

Yazışma Adresi:

Dr. Aylin Koc
Marmara Üniversitesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Göztepe Kampüsü 34722 Kuyubaşı/İstanbul

İş: (0216) 347 96 41/ 1166

Faks: (0216) 347 87 83 (Dekanlık)

E-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Prof. Dr. Emine Gürsoy-Naskali / e-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Positive SSL