Antropoloji, benim için üniversiteye girene kadar, bir akşam üstü üniversite hazırlık kursunda tercih yaparken aman İstanbul dışı tercih yapmadan şu üniversiteye kapak atsam fikrinin, bir arkadaşımın bana bak antropoloji diye bölüm de var onu da yaz demesinden ibaretti.

Antropoloji, benim için üniversiteye girene kadar, bir akşam üstü üniversite hazırlık kursunda tercih yaparken aman İstanbul dışı tercih yapmadan şu üniversiteye kapak atsam fikrinin, bir arkadaşımın bana bak antropoloji diye bölüm de var onu da yaz demesinden ibaretti.

Nitekim o ürkütücü ve yorucu sınav telaşının sonunda girilen ÖYS sınav sonuçlarının açıklandığı günü hiç unutamam. Nedeni; o gün sınav sonuçlarını öğrenmek için kursuma gitmiştim ve sonuç hüsran, kazanamamıştım. Benim için dünyanın sonu muydu değildi belki ama tarif edilemeyecek bir üzüntü ve ne yapacağımı bilememenin verdiği şaşkınlıkla eve gidemeden kursta geçirilen bekleme süreci, ta ki o tarih hocasının hadi hayırlı olsun kazanmışsın demesine kadar, aman hocam şaka yapmayın ne kazanması diyordum ki bana listeyi gösterdi evet kazanmıştım hem de İstanbul Üniversitesini bölümüm mü emin olun hiç önemli değildi çünkü kazanmıştım.

Üniversite hayatımın ilk günü, bizi çok iyi karşılamışlardı. İkramlar eksiksizdi, devlet üniversitesi değil de sanki özel üniversite öğrencisiymişim gibi hissetmiştim kendimi. Ve göz açıp kapanana kadar geçen 4 yıl. Son sene, bizim dönemimiz de, köy araştırması mezuniyet tezi olarak yapılırdı. Biz de 3 kişilik arkadaş grubu olarak bu çalışmayı Bilecik te yaptık ama her ne olduysa bu çalışmayı başarıyla tamamlayamadık ve daha sonra ben 23 nisan ile ilgili bir konuda mezuniyet tezi hazırlayarak mezun olabildim. Tabi bu çalışmayı ancak 7. yılımda tamamladım. 1995 benim üniversiteye girdiğim yıldır, mezuniyet tarihim ise 2002.


Bu süre zarfında ise ben çoktan gerçek hayata-iş dünyasına girmiştim ilk tecrübem üniversiteyle birlikte Mercan’da olmuştu. Okul ve iş birlikte gidiyordu. O günlerin bana en büyük faydası zaman yönetimini öğrenmem olmuştur. Ardından bir rehberin bilgi toplama departmanında saha elemanı olarak görev aldım. Yıl 1999 olduğunda okul benim için fiilen bitmişti işte asıl kariyer şimdi başlamalıydı.

"Eğitim Şart”

99 yılının ekim ayında English Time dil okulunun Şirinevler şubesinde eğitim danışmanı olarak işe başladım. Kısa bir süre sonra önce Bakırköy ardından da Kadıköy şubesine atamam yapıldı. 1 yıl içinde eğitim danışmanlığından müdür yardımcılığına terfi ettim ve 2002 kasım ayına kadar bu kurumdaki görevimi devam ettirdim. Ardından kısa dönem olarak askerlik ve tekrar bulunduğum kuruma Kadıköy şube müdürü olarak geri döndüm. Çalışma sürem boyunca iddialı olmak ve başarılı olmak benim için çok önemliydi. English Time bilindiği üzere yabancı öğretmenlerle Türkiye’de İngilizce öğreten bir kurum. Aşağı yukarı her sene 30 civarında yabancı öğretmenle çalışma imkanı buldum. Toplamda 150 civarı Amerikalı, İngiliz, Avusturalyalı ve anadili İngilizce olan birçok milletten insanı tanıma imkanı buldum. Emin olun ANTROPOLOJI nin anlamı onlar için çok farklıydı. Duyan herkes çok ilgiliydi ve muhakkak bir yerinden antropolojiye duydukları ilgiyi benimle paylaşıyorlardı, mutluluk vericiydi.

English Time serüveni benim için 2005 eylül ayına kadar başarılı ve eğitici bir süreç olarak devam etti. Unutmadan 2005 yazında bir Londra serüveni de yaşama imkanı buldum çalıştığım kurum sayesinde. Şu anda yaklaşık bir yıldır Edutime Bilgi Teknolojileri Akademisinde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktayım. Bambaşka bir sektör ama çağın ihtiyacı olan bilgi ve bilişim dünyasına adaptasyon kolay olmadı. Yabancı dilden sonra bilişimde de başarı olmak için yoğun bir mesai harcamaya devam ediyorum.

Üniversite okuyacak veya okumakta olan hatta mezun olmuş arkadaşlara bir iki tavsiyede bulunmak istiyorum.

Üniversite hayatı gerçekten çok önemlidir. Okuduğunuz bölümün size katkısı olmalı ve iş hayatında kendini kesinlikle göstermelidir. Eğer okulunuz bittiğinde hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız muhakkak okul zamanı part-time dahi olsa çalışma hayatına giriniz. Bol bol iş görüşmesi yapın ve iş görüşmelerinizden kendinize dersler çıkartın. Bu görüşmeler size hayatınızın fırsatı olan işin kapısını aralamanızda yardımcı olacaktır. Hedefiniz olan maaş ve mevkiye sahip olabilmek için çalıştığınız kurumu sahiplenin, çok çalışın ve sabredin. Eğer kalıcı olmayı başarabilirseniz isteklerinizin gerçekleştiğini göreceksiniz. En önemlisi okuduğunuz bölüm her ne olursa olsun dil öğrenin ve bilgisayar kullanmayı bilin.

Sevgiler.

 

Fatih YILMAZ Hakkında


1977 İstanbul doğumluyum. Sırasıyla, Şişli 19 Mayıs İlkokulu ve Şişli Lisesini bitirdim. Ardından 1995 yılında İstanbul Ünversitesi Antropoloji Bölümü’ne kaydoldum.

Üniversite hayatım boyunca, Semaver Yapımı hakkında bir görsel belgeleme çalışması, Bilecik’te bir Köy Araştırması ve en son olarak ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında tez çalışması hazırladım.
İş hayatına Mercan’da yabancılara çocuk giyimi satarak başladım. Ardından Premier Rehber’de saha elemanı olarak çalıştım.

Gerçek işim olan eğitim sektörüne 1999 yılında English Time’da başladım. Sırasıyla Eğitim Danışmanı, Müdür Yardımcılığı ve Şube Müdürlüğü ve EnglishTime yönetim kurulu üyesi olarak Taksim şube müdürlüğü görevine devam ediyorum.

Çalıştığım kurumun diğer markaları Kültür Dersaneleri, Fatih Dersaneleri, Dersanem Dersaneleri, English Time Dil Okulları, Interlang Dil Okulları Gökdil Dil Okulları, Doğa Kolejleri, Okyanus Kolejleri, Secura Güvenlik Okulu ve Edutime Bilgi Teknolojileri Akademisi’dir.

Positive SSL